Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2012 12:14 - За България и нещо още
Автор: bulgarianss Категория: Новини   
Прочетен: 1531 Коментари: 0 Гласове:
2



Здравейте,приятели.
Ще започна с един цитат:
""Прост народ-проста държава."

Забелязвате ли,какво се случва в интернет пространството?
Забелязвате ли,какво се случва с образованието на младите?
Забелязвате ли,до къде стигна нашата любима държава?

Предполагам,че виждате,но това не означава разбиране.Като един доста тясно свързан с повечето форуми потребител определено нещата не вървят на добре.Ще попитате-какво значение за мен имат форумите и това,което се случва в тях?Има много общо,приятели-там са децата на новото време,по-голямата част от времето сега се прекарва във фейсбук-а,форумите и online игрите.Ще кажете,че няма нищо лошо,сигурно?Да-лошо няма,когато е в нормални граници.Няма да забравя моето детство-играене на криеница(вече не забелязвам някой да го прави),играене на футбол пред соц. блокът ми и хилядите други игри.А сега до толкова хората са вглъбени от интернет пространството,че за тях не съществува друго.
Отклоних се малко,за което съжалявам,но не можах да се стърпя.И така-да се върнем на темата.Потребителите,които пишат по форумите правят ад живота(работата) на всеки един администратор(модератор),който трябва да съблюдава за правилата във форума.Голяма част от тях пишат на нашата нова "азбука"" - така наречената шльокавица,която е толкова неприятна,че думите са слаби за да се опише.Добре,ще кажете-това е форум,те хората имат право да си пишат както искат.Да,ама не! Един народ,който не уважава писмеността си,не е народ.Какво е бъдещето на хора,които не искат да се научат да пишат на езикът,който говорят,а го изписват по начин,непонятен за повечето хора.Колко от вас биха разбрали това - az s1m mlad i 6te si pi6a kakto iskam ne polzvam prepinatelni znaci i ne me interesuva kakvo misl9t ostanalite. Сигурно много-тъй като до толкова сме свикнали да го виждаме,че започнахме да го разбираме. Неизползването на родният си език показва до къде докарахме(да всички сме виновни) нашата любима страна.
Но както казах - Прост народ-проста държава.
Образование?
Преди години образованието ни различаваше от останалите хора.Всяко семейство,гледаше да изучи децата си,без значение какви жертви ще направи за това.
Учи,за да имаш бъдеще.
Уви-вече не е така.
Мислите ли,че е нормално един складов работник,един мияч на автомивка без образование да взима по-голяма заплата от учителите.От хората,които трябва да се грижат за това,нашите деца да научат нещо повече от това как пият,пушат,да правят секс,да се друсат...
Прост народ-проста държава.
Децата са останали да се решават сами,дали искат или не искат да учат.
Лошото не е в правото на избор,а в това,че вече никой не се интересува от това.
Децата се интересуват от жени,пиене,наркотици и ученето остава за една малка група,кото нямат друг избор освен след като завършат да емигрират и да отидат в някоя държава,където ще оценят това. А ние оставаме тук,оплакваме се от това какво става в България,но без да искаме да направим ние нещо.Чакаме да ни оправят с магическа пръчка.Оправяне,колко интересна дума. Колко години вече ни оправяха,кога за 800 дни,кога за повече,кога за по-малко.И накрая все оправени си ходим.Бъдеще по този начин не може да имаме-то трябва да е цел,която да започва още от младите-но както са казали,простият се управлява много по-лесно от умният.
Най-лошото е,че са прави.
Държавата.Каква държава,ние сме страната на ъпсурдите.
Убиват човек-условна присъда,открадват милиони-условна присъда.
Но някой открадва един хляб,хващат баба на 80+ години да отглежда марихуана,човек се защитава,когато някой е влязал у тях и при самозащита го убива.
Всички знаете какво ще се случи с обикновенните хора в тези случаи.Те нямат милиони,те не са известни,те ще понесат наказанието за цялата неразбория в цялата ни държава. Защо?
Защото не никой не му прави впечатление,докато той не се окаже в такава ситуация.
Ако някой ми каже,че е нормално бивш охранител и пожарникар да стане премиер значи вече всичко е загубено.
Болна държава,болни хора...Не,извинявам се. Прост народ-проста държава.



Гласувай:
2




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bulgarianss
Категория: Новини
Прочетен: 9993
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031